A cég alapítás első lépés a siker felé, viszont egy sikeres vállalkozás üzemeltetéséhez rengeteg apró lépést szükséges megtenni. Ebből szedtünk össze 7-et.

 

Ügyfelek igényei

A legfontosabb, hogy vállalkozásod teljes mértékben kielégítse az ügyfelek igényeit. Ismerd meg vásárlóidat, tudd meg mit tartanak a legjobbnak, mire van szükségük, mi a véleményük termékedről / szolgáltatásodról. A szolgáltatásodat / termékedet csak megfelelő visszajelzés alapján tudod testreszabni. Ehhez használhatsz kérdőíveket vagy felmérheted akár egy hírlevél alapján is.

 

Ügyfélszolgálat

Sikeres vállalkozás lételeme. Ne sajnálj áldozni egy megfelelő ügyfélszolgálati rendszerre ahol naprakészen tarthatod a beérkező panaszokat, egyszerűen visszakeresheted és megválaszolhatod azokat. Egy jól felépített ügyfélszolgálati rendszer aranyat ér és segít megtartani, bizalmat növelni ügyfeleid körében.

 

Meglévő ügyfelek

Az elégedett ügyfelek további ügyfeleket fognak vonzani vállalkozásod számára. Általuk szájról-szájra fog terjedeni céged hírneve. Készíts nekik időszakos akciókat, törzsvásárlói kártyákat – érezzék a megbecsülést, hogy igenis fontosak üzleted számára.

 

Közösségi média

Adj hangot cégednek. Regisztrálj közösségi platformokon hozzd létre saját facebook oldalad, instagram profilod, használd a twitter, tumblr lehetőségeit.

 

Építs hálózatot

Népszerűsítsd vállalkozásodat, építs ki hálózatot. Keress partnereket akik viszonteladóként értékesíthetik termékedet. Egy jó hálózat kiváló módja, hogy stabil alapokra fektesse cégedet.

 

Rendezz eseményeket

Saját rendezvényeken szuper kapcsolatokat építhetsz ki partnereiddel és tovább mélyítheted a bizalmat ügyfeleiddel. A meghívóra írd rá, hogy privát rendezvény – érezze kiemelkedőnek magát a meghívott és adj rá lehetőséget, hogy barátját is magával hozhassa.

 

Támogatás / szerepvállalás

Támogass jótékonysági rendezvényeket, képviseld a helyi érdekeket. Cégünk alapítása óta minden évben részt veszünk jótékonysági rendezvényeken ahol tovább terjeszthetjük vállalkozásunk hírnevét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here