ANCHOR Webshop facebook oldala – közel 100.000 követő. Megvan? Remek!
Tájékoztatunk benneteket, hogy a hozzávetőlegesen 60-80 millió forint értékű ANCHOR facebook oldalt egész egyszerűen kilopták az irányításunk alól.

Következmény?
Kívül rekedtünk, megfosztottak adminisztrátori jogainktól, ezért:

  • nem tudunk posztolni
  • nem tudunk veletek kommunikálni
  • nem él a promóció, az összes futó hirdetésünket leállították
  • nem tudtunk eleget tenni posztolási szerződéseinknek
  • jelentős anyagi kárt szenvedtünk.

Távol áll tőlünk, hogy siránkozzunk, nem buksi-simi miatt írjuk ezt a cikket.  Egész egyszerűen, ahogyan eddig, tesszük a dolgunk.

A feladat jelen esetben, hogy:

1, Tájékoztassunk benneteket Magyarország eddigi legnagyobb értékű facebook oldal lopásáról. A mérték nem légből kapott infó, hanem hatóság által alátámasztott tény.

Az Enter-Holding Hungary Kft-t 2016-ban alapítottuk Szarvason. Célunk, hogy megmutassuk, vidéken is lehet sikeres vállalkozást üzemeltetni. Mindennapjainkat első körben az ANCHOR márka üzemeltetése és fejlesztése teszi ki, ennek egyik hozadéka az ANCHOR facebook oldal.
Az ANCHOR Webshop indulása óta jelentős összeget, 51 millió forintot költöttünk reklámcélokra.

2018. augusztus 13-án arra eszméltünk, hogy a cég vezetőségét, azaz bennünket (Litauszki Ádám, Balog Béla), egész egyszerűen megfosztottak adminisztrátori jogainktól.
A tettes nem más, mint a velünk szerződésben álló marketingügynökség, a közösségi oldal kezelője. Természetesen rögtön megtettük a szükséges lépéseket, kapcsolatba léptünk jogászainkkal, és az illetékes szervekkel.
Megértjük, ha rettentően kíváncsiak vagytok az ügynökség nevére, de szorri… nem árulhatjuk el.

2, Óvatosságra intsünk mindenkit.

Az ANCHOR Webshop nem tekinthet vissza többévtizedes múltra, de úgy gondoljuk, túl vagyunk az első gyermekbetegségeken, mely egy fiatal céget érinthet. Hozzáértőnek valljuk magunkat, mégis lám, csőbe húztak bennünket.
Hogy hol, mit rontottunk el? Minden bizonnyal túlontúl megbíztunk, és ez lazított a körültekintő magatartáson, és a felügyeleti fegyelmen.
Mindent megteszünk, hogy a történtek óriási médiavisszhangot kapjanak. Ez nem fenyegetés, egyszerűen mindent megteszünk az igazunkért, a cégért. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire nem mindegy hogyan választasz munkatársat, kire bízod az ügymenetet.

3, Elindítsunk egy tanácsadó cikksorozatot, melyben szakértők segítenek a megelőzésben, magyarán abban, hogy egyetlen ügynökség se tudja kirántani alólatok a talajt.

Nem gondolom, hogy ezentúl minden marketingügynökségre rögtön ferde szemmel nézünk, de az biztos, hogy megfontoltabban, következetesebben állunk a dolgok mellé.
Hamarosan induló sorozatunkban igyekszünk minden aspektusból megvizsgálni azokat a helyzeteket, melyekben a vállalkozó reklámügynökséghez fordul és szerződik.

4, Előnyt kovácsoljunk a hátrányból.

Megtettük a jogi lépéseket – ez a „történet” egy folyamatban lévő hivatalos ügy.
Biztosak vagyunk abban, a mérleg nyelve felénk billen, hiszen nincs takargatnivalónk, ráadásul igazolni is tudjuk állításainkat.
Előny?
Az előny egyrészt személyes természetű, hiszen levonjuk a megfelelő konzekvenciákat, folyamatosan tanulunk – sajnos ebben az ügyben a magunk kárán.
Másrészt kiötlöttünk valamit… Tapasztalhattátok, az Enter-Holding Hungary Kft. szívügyének tekinti a jótékonykodást. Úgy gondoltuk, amennyiben a jövőben számunkra anyagi kárpótlást ítél meg az illetékes szerv, azt teljes egészében JÓTÉKONYSÁGI CÉLOKRA AJÁNLJUK FEL!

5, Megköszönjük azt a hihetetlen támogatást, amit a facebook nyújt, nyújtott.

Az ANCHOR népszerű, kedvelt, ezt mutatja a követőink száma, és a forgalmunk is. Ezért sokat dolgoztunk, dolgozunk, és jelentős anyagi befektetésekkel áldozunk.
Mivel a facebook oldal kampányaira számottevő összegeket költöttünk, közvetlen kapcsolattartót kaptunk a facebook írországi irodájából. Ez ebben a kínos helyzetben is kapóra jött. Hivatalos igazolást kaptunk a történtekről, és biztosítottak bennünket a támogatásukról a jövőben is.

A sztori egyelőre ennyi. Az eseményekről folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket.
Mit mondanék zárásként? Talán ezt: tesszük a dolgunk, tedd te is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here