Szarvason XXI. alkalommal rendezték meg a kenumaratont augusztus első hétvégéjén. A 21 km-es szakasz igazán csodálatos élményt nyújt a versenyzők számára 16km-t a Holt-Körös, 4 km-t a Hármas-Körös vizein kellett evezni és 1,1km-t száraz földön kellett vinni a kenut.

Idén 5 kategóriára lebontva 133 fővel indult el a kenumaraton. Nagy öröm volt részünkre, hogy idén először lehetett nevezni céges csoportba – így már biztos, volt hogy mi is elindulunk az Enter-Holding színeiben.

Hármas-Körös kenu vízre tétel

A kenuban 4-en ültünk: Kovács László, Kovács Imre, Balog Béla és Litauszki Ádám.

Terveink szerint a verseny előtti időt több edzés és felkészülés előzte volna meg, de sajnos a rengeteg teendőnk miatt ez mindig elmaradt. Így a verseny előtti este ültünk elsőnek kenuba, hogy élesben legalább az elejét megtaláljuk és ne egy hatalmas borulással kezdjünk neki a 21 km-es távnak.

Az első kenuba üléskor szenvedve, de 6km-t sikerült le eveznünk. Kiszálláskor kételkedtünk a következő napi indulás sikerében.

Végül eljött a maraton napja. Starthoz állva induláskor mint, ha egy évek óta össze szokott csapatként indultunk volna el, egységesen evezve, összefogva tudtuk le a 21km-es távot.

A nevezett 30 kenus egységből az Enter-Holding csapata 13-ik ként ért be a célba, a szakaszt  2 óra 40 perc alatt teljesítettük. Így céges kategóriában sikerült az első helyet megszerezni és ezzel a vándorkupát 1 évre az Enter irodába elhelyezni.

Csapat: Kovács László, Kovács Imre, Litauszki Ádám, Balog Béla

Reméljük jövőre 2019. augusztus 3. sikerül megvédenünk az első helyett és továbbra is nálunk marad a kenumaraton céges kupája.

Így küzdöttünk:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here